Marea defrisare 2. Noua metoda prin care padurile Romaniei sunt taiate ilegal, dar cu acte in regula!

Pro TV | Publicat acum 3 ani 8 luni
Embed:

In ultimii ani, sute de mii de hectare au fost rase de pe fata pamantului ilegal. Dupa ce acum cateva saptamani, "Romania, te iubesc!" a aratat dezastrul din padure, continuam acum cu nou episod.

In ultimii ani, sute de mii de hectare au fost rase de pe fata pamantului ilegal. Dupa ce acum cateva saptamani, "Romania, te iubesc!" a aratat dezastrul din padure, continuam acum cu nou episod. Cum se taie ilegal cu acte in regula, cum reusesc unii sa puna mana pe mii de hectare de padure, cat de partasi sunt unii judecatori la acest jaf vedeti in aceasta editie "Romania, te iubesc!".

“Accidentale”sunt noua gaselnita prin care se taie ilegal, si totusi cu acte in regula. Sub pretextul ca au fost doboriti de calamitati, sute copaci sunt scosi din padure in fiecare zi.

Se intampla in Parcul Natural Putna Vrancea. Taierile pe accidentale au devenit insa un fenomen national. Si a mai aparut un fenomen sau mai bine zis, indeletnicire: procuratorii!

In ultimii ani, profitand de legislatia proasta, multi s-au imbogatit pe seama mostenirii urmasilor unor mari boieri sau domnitori. Vorbim de zeci de mii de hectare de padure. Milioane de euro.
Chiar daca ar trebui sa pazeasca padurea, in Vrancea un membru al guvernului a facut tot posibilul ca sa puna mana pe 1400 de hectare.

Ajungem si la Timisoara. Si acolo, o padure, in valoare de 40 de milioane de euro e pe cale sa fie retrocedata in conditii discutabile. Iar la Borsa, in Maramures, hotii de lemn nu mai au nici un Dumnezeu. Scot arma si trag in tot ce misca.

Dupa difuzarea acestui material, peste 20.000 de hectare de padure au fost recuperate de statul roman!
 

Sursa: Pro TV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.