Fara carte, fara viitor. Romanii care isi trimit copiii sa stea cu porcii, in loc sa-i dea la scoala

Pro TV | Publicat acum 4 ani 11 luni
Embed:

Exista romani care voteaza ce le spun altii, pun degetul cand trebuie sa se semneze si nu stiu nici macar sa citeasca ceasul. Si pentru ca asa au apucat, isi trag si copiii dupa ei: in loc sa-i trimita la scoala, ii pun sa stea cu porcii.

Suntem primii in topul european al analfabetilor: 6% dintre romani nu stiu carte, fata de 2% in Bulgaria si 1% in Ungaria. Iar de cind cu criza, am mai reusit o performanta trista: suntem tara in care tot mai multi copii sunt nevoiti sa abandoneze scoala, condamnati de parinti sa ramina la sapa. Am ajuns in sate in care saracia si alcoolismul sunt mai vechi decit inventarea tiparului, locuri in care traiesc oameni care n-au deschis in viata lor o carte. Si cu toate acestea, am descoperit si copii curiosi, destepti si talentati, margaritare in noroi. Invata pe rupte, au numai note de zece si nu vor decit sa mearga mai departe, sa faca ceva in viata, sa se desprinda de un destin trasat de altii. Lor nu le da nimeni insa nicio sansa. Orice tara civilizata se lauda cu trecutul ei. Mai mult, unii reusesc sa faca si bani din asta. La noi, lucrurile stau invers. De ani buni, centrul istoric al Bucurestiului este un maldar de gunoaie, o colectie de gropi si bucati de ziduri. Descoperiri arheologice. Majoritatea caselor stau sa cada si sunt locuite abuziv de indivizi dubiosi. Pe santier muncitorii stau sub privirile neputincioase ale sefilor din primarie. Pana acum, pentru reabilitarea zonei s-au cheltuit milioane de euro.

ISTORIE SI GUNOAIE- Alex Dima

Orice tara civilizata se lauda cu trecutul ei. Mai mult, unii reusesc sa faca si bani din asta. La noi, lucrurile stau invers. De ani buni, centrul istoric al Bucurestiului este un maldar de gunoaie, o colectie de gropi si bucati de ziduri. Descoperiri arheologice. Majoritatea caselor stau sa cada si sunt locuite abuziv de indivizi dubiosi. Pe santier muncitorii stau sub privirile neputincioase ale sefilor din primarie. Pana acum, pentru reabilitarea zonei s-au cheltuit milioane de euro.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Antoaneta Dohotariu, Alex Dima, educatie,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.