In numele Tatalui. Cine sunt cei care se joaca de-a Dumnezeu cu destinele oamenilor

Romania, te iubesc | Publicat acum 4 ani 11 luni
Embed:

Multi il cauta si-l gasesc pe Dumnezeu acolo unde i se face mai multa reclama. Si de reclama, mai ales in zilele noastre, slava Domnului, chiar nu ducem lipsa!

Odata cu castigarea libertatii, Romania a devenit un fel de magazin, in care oricine poate gasi secte mici si mari, miscari spirituale, credinte in absolut si predicatori imbibati de patos care spun acelasi lucru: ca ei pot sa scape omul de orice suferinta.

La Moshuni, oamenii asteapta o rezolvare miraculoasa pentru suferinta lor si nu ies din cuvintul preotului. Totul este organizat in detaliu. Daca te doare ceva trebuie sa parcurgi anumiti pasi, sa platesti, sa iei daruri si sa tii post ca sa ajungi in fata parintelui.

Devotiunea si exaltarea credinciosilor amintesc de bisericile primitive, de primii crestini care-si guvernau viata dupa magie, mister si inexplicabil. Cer bani si dau in schimb vorbe mari si frumos mestesugite. Pretind ca rezolva probleme imposibile si vindeca boli incurabile. Ei sunt asa zisii "preoti" brazilieni, care reusesc sa seduca cu usurinta mii de romani disperati.

Dar inainte de a intra in culisele unei afaceri in fata careia te crucesti, sa ne intorcem in biserica din Moshuni. Dupa 12 noaptea, slujba de tamaduire ia o intorsatura stranie. Preotul exorcizeaza pana si un bebelus despre care crede ca e posedat de Diavol.

Sursa: Romania, te iubesc
Citeste mai multe despre: Romania, te iubesc, In numele Tatalui,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.