Potentialul turismului de aventura din Romania. Cum tinem ascunse de ochii turistilor tinuturile salbatice

Pro TV | Publicat acum 5 ani 18 zile
Romania, te iubesc

In vreme ce strainii platesc oricat sa aiba parte de turism de aventura, noi nu facem nimic pentru a promova turismul de aventura.

ROMANIA ASCUNSA – un reportaj realizat de Rares Nastase

Cand a vazut ca nu e rost sa scoata bani din turism altfel, un tanar intreprinzator si-a pus pe el o blana de lup si le vinde strainilor satul dacic. Despre oferta lui, turistii afla din gura in gura, pentru ca tour operatorii nu sunt interesati, cata vreme autoritatile nu le ofera nici un fel de faclitati.

Traiesc in creierii muntilor, in case vechi de sute de ani, dupa legi scrise de ei. Oameni si locuri pitoresti pe care turistii ii pot intalni doar urcand pe scari de lemn proprite in stanca.

Pare un loc secret, tocmai pentru ca nimeni nu s-a preocupat sa-l transforme in atractie turistica, desi la doar cativa kilometri se afla o statiune care primeste anual sute de mii de turisti. Strainii au simtit potentialul acestor locuri si s-au mutat la noi ca sa ne arate cum se face turism de aventura.

 

OTRAVA LA PAHAR - Cosmin Savu

Lichid de parbriz transformat in alcool, dupa ce a fost lasat la soare. Baut apoi cu bucurie de romanii insetati. Mii de oameni consuma bauturi contrafacute, produse in cazi de baie sau in instalatii improvizate.

Asta in vreme ce statul pierde anual 750 de milioane de euro la bugetul de stat. Pierderile sunt cauzate chiar de autoritati, care au avut grija ca legile sa sune in asa fel incat evazionsitii sa prospere.

 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Romania, te iubesc, Rares Nastase, Cosmin Savu,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.