Romania, te iubesc: Bucovina, un colt de rai. Povestea romanilor pentru care traditiile sunt litera de lege

Pro TV | Publicat acum 4 ani 11 luni
Embed:

Sunt putine lucrurile ascunse la fel de adanc ca raspunsul la intrebarea "De ce iubesc Romania?" Dar, in acelasi timp, la fel de simple.

AGENTII SCHIMBARII- Amalia Enache

In aceasta editie, vedeti cum au raspuns la aceasta intrebare personaje fascinante. In anul in care ne plangeam ca jumatate din absolventi au picat bacalaureatul si ne faceam griji pentru viitorul Romaniei, un serial pentru adolescenti ne-a adus in fata talente exceptionale.Tineri talentati, cu pasiuni, cu scop si optimisti, care pot aduce schimbarea. Ii cunoastem in lumea lor adevarata pe doi dintre protagonisti: Alina si Dorian. Doi tineri cu destine extrem de diferite. Unul cu o familie pentru care talentul copilului a devenit principala misiune in viata si altul care a trebuit sa inteleaga de ce, intr-o buna zi, tatal n-a mai vrut sa-i fie tata.

DIN DRAGOSTE DE TARA - Anca Nastasi

A facut puscarie pentru ideea de libertate. A adapostit in anii '50 partizanii care luptau impotriva comunistilor care ii distrugeau tara.A castigat respectul securistilor care l-au torturat si a ramas in viata. Un batran de 92 de ani ne invata sa gandim liber si sa schimbam Romania.

RAIUL GOSPODARILOR - Alex Dima

Exista in Romania un loc, o zona, care te cucereste de cum ii treci pragul. Acolo, oamenii par ca au aflat secretul care schimba culoarea gri si te fac mandru ca esti conational cu ei. Muncesc din zori si pana seara, pastreaza traditiile, sunt veseli, ospitalieri si nu-i auzi sa se planga de ceva. Acest loc se numeste Bucovina.

MADAM BULANDRA- Amalia Enache

E poreclita de colegii din teatru "Madam Bulandra", pentru ca nu-i slabeste o clipa. Actrita Ofelia Popii respira teatru si ar vrea ca toti din jur sa respire ca ea, alert si hotarat. De la teatrul din Sibiu, unde joaca, le-a atras atentia marilor regizori care ii dau roluri principale. A castigat deja doua premii Uniter pentru cea mai buna actrita si unul de interpretare la Festivalul de la Edinburgh. Este modelul de romanca extrem de inzestrata, dar care si munceste incredibil de mult. Repeta si 20, 30 de ore, joaca simultan in atatea piese incat le-a pierdut numaratoarea, traieste mai multe vieti deodata si spune ca aceasta "anormalitate" o ajuta sa fie normala. Isi traieste toate fanteziile pe scena, pentru ca noi, spectatorii, sa gustam teatru de cea mai buna calitate.

Salveaza Vieti - Anca Nastasi

Vor, pot si fac! 2 fete obisnuite lupta cu sistemul sanitar din Romania si fac viata grea functionarilor ingusti la minte care le stau in cale! Pentru ele nu exista "nu se poate"! Au schimbat o lege, au salvat copii de la moarte, iar astazi incep o noua campanie umanitara: strang bani ca sa construiasca in toata tara centre de tratament pentru copiii bolnavii de cancer. Fac ce n-a facut statul roman in 20 de ani si ne invata ca solutia e lupta cu mentalitatile.

 

Sursa: Pro TV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.