Falimentul Institutului Cantacuzino. Ingropat de virusii hotiei si incompetentei, centrul a pierdut dreptul de a produce pana si vaccinul antigripal

Pro TV | Publicat acum 5 ani 18 zile
Embed:

Institutul Cantacazino, singurul institut din Romania in care se produceau vaccinuri si seruri de care depindea sanatatea a milioane de oameni este in pragul falimentului.

Falimentul Institutului Cantacuzino - un reportaj semnat de Cosmin Savu

Management defectuos, interese imobiliare sau presiuni din partea unei piete extrem de dure, prostie si rea-vointa, toate acestea au fost cauzele unui dezastru anuntat de ani. De cateva luni, institutul nu mai produce nici un vaccin, iar dreptul la sanatate al romanilor este pus sub semnul intrebarii. Daca maine Romania ar fi lovita de o epidemie sau, mai rau, de o pandemie, nu ar putea sa faca fata. Am apela la organismele internationale, dar daca epidemia ar fi prezenta si in alte state, atunci am sta la coada. Intai se vaccineaza ei, pe urma si noi. Cel putin ciudat, atata vreme cat in Romania functiona unul dintre cele mai puternice centre de referinta de lupta impotriva bolilor din aceasta parte a Europei.

Rosia Montana - o mina de aur din care toti incearca sa stoarca bani- un material semnat de Alex Dima

Peste 300 de tone de aur. Atat se estimeaza ca ar fi la Rosia Montana. Nu aurul sau istoria locului au facut celebra aceasta localiate, ci controversa din jurul ei. Sa scoatem sau nu aurul din adancuri? Cat de periculoasa va fi exploatarea pentru mediu? Cat va castiga statul roman din aceasta afacere?Aceste intrebari au impartit zona si intreaga Romanie in doua. Pro si contra exploatare.

 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Cosmin Savu, Alex Dima, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.