Romania, te iubesc: Comoara fructelor nobile de care Romania isi bate joc. Cum ratam anual sute de milioane de euro

Pro TV | Publicat acum 5 ani 18 zile
Embed:

An dupa an, muntii Romaniei dau o productie fabuloasa, pe care noi reusim de fiecare data sa o ignoram, doar ca sa o cumparam din import reambalata.

Codrul, frate cu strainul - Anca Nastasi

Fructele de padure cresc salbatice, cu miile de tone pe versantii insoriti ai Carpatilor. Ies din tara pentru un pret de nimic si ii imbogatesc pe vest-europenii care stiu cum sa vanda marfa 100% naturala. Ei obtin profit foarte bun din afaceri cu zeci de ani vechime. In acest timp, noi ramanem culegatori platiti mizerabil si intermediari fara anvergura. Nu ne obliga nimeni sa ignoram o comoara naturala, care creste fara pic de efort. Totusi, asta se intampla.

Zmerura de aur – Anca Nastasi

Va intrebati poate de unde vin fructe de padure pe care le gasim in piete la preturi de lux. Puteti baga mana-n foc ca nu-s din import, ci neaose. Auzind de interesul strainilor pentru nobila zmeura, multi tarani s-au reprofilat, dar nu s-au priceput sa duca afacerea pana la capat. Fara o retea de vanzare, raman la mana intermediarului, care le cumpara marfa pe 5 lei si ne-o vinde noua cu 20. In 2012, recolta a fost foarte bogata, dar se prapadit. Pentru noi, e mult prea scumpa. Iar producatorii castiga atat de putin, incat nu acopera investitia plantatiilor de zmeura.

"Ambasadorii" Romaniei – Cosmin Savu

In orasul german Frankfurt pe Main, doar unul din trei locuitori are pasaport german. In reportajul "Romania, te iubesc" despre prostituatele si cersetorii romani in Germania. Va dezvaluim modul in care unii dintre compatriotii nostri fac bani. Acolo, ca si in alte orase din Europa, imaginea publica a Romaniei este facuta in strada.

Dupa ce ani de-a randul am fost luati peste picior in intreaga lume, este randul nostru sa privim realitatea in fata si sa acceptam ca Romania inseamna si oamenii din zona marginala a societatii.

 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Anca Nastasi, Cosmin Savu, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.