Romania, te iubesc: Cum ajung hormonii, "nutretul" din epoca fast food, sa ne distruga sanatatea

Pro TV | Publicat acum 5 ani 18 zile
Romania, te iubesc

Puii de o luna sunt buni de taiat, iar la 2 luni, gainile fac deja oua. Vacile dau cate 45, uneori chiar 90 de litri de lapte pe zi. Scroafele fata cate 20 de purcei pe banda rulanta.

Nici o masa fara hormoni - o ancheta "Romania, te iubesc" realizata de Anca Nastasi

Noi savuram produsul finit: pe cat de gustos, pe atat de periculos. Aceasta ancheta "Romania, te iubesc" ne spune cum ajung hormonii in exces sa ne distruga sanatatea.

Autoritatile cauta hormonul de crestere propriu-zis, dar nu au cum sa-l gaseasca. Motivul: industria de crestere a animalelor nu il foloseste, de fapt. Faptele raman: mancarea e invadata de hormoni care au rol in cresterea accelerata. Nu este singura dereglare pe care o provoaca organismului uman. Iar cel mai periculos pare a fi estrogenul, hormonul sexual feminin.

Bastinasii de pe Bega - un material semnat de Cosmin Savu

Clanurile tiganesti si-au impartit, nu neaparat frateste, majoritatea cladirilor vechi din centrul Timisoarei.
Locuitorii zonelor au privit neputinciosi.

Cei care ar fi trebuit sa intervina sunt banuiti de complicitate. Iar daca autoritatile romane nu reactioneaza, reactioneaza strainii. La sfarsitul anului trecut, o ampla actiune a procurorilor germani a ajuns pana in Timisoara - perchezitii si confiscari de documente.

Se vorbeste despre o banda care a fraudat statul german cu milioane de euro, iar membrii ei sunt personaje cunoscute prin afacerile lor imobiliare in orasul de pe Bega. O echipa a emisiunii "Romania te iubesc" a pornit pe urmele banilor pana in Germania, in Frankfurt si Augsburg.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Anca Nastasi, Cosmin Savu, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.