Romania, te iubesc: Istoria adidasului romanesc. Pionierul si Dambovita, povestile de succes aruncate in ruina

Pro TV | Publicat acum 5 ani 25 zile
Embed:

Va amintiti de pantofii sport de la fabrica Pionierul, de Rosprint sau Rostart? Construite la inceputul secolului, dezvoltate in perioada comunismului, fabricile de incaltaminte din Bucuresti au ajuns o paragina, adapost pentru oamenii strazii.

Gaura din talpa - Cosmin Savu

Mostenitorii fostilor proprietari le-ar prefera si in acest stadiu. Terenul de sub ele valoreaza zeci de milioane de euro. Au acte, dar n-au succes in lupta cu statul roman.

Cei mai scumpi prieteni - un reportaj realizat de Anca Nastasi

Va introducem intr-o lume ascunsa, departe de aglomeratia si furia urbana: cea a proprietarilor de cai. O pasiune care a disparut complet in vremea comunistilor reinvie astazi. Si e una dintre putinele afaceri de nisa care prind aripi - in ciuda crizei economice.

Fiindca romanii cumpara cai. Mai ales, pentru copiii care invata ca sportul nobil nu inseamna doar trap sau galop, ci foarte multa responsabilitate. In echitatie nu exista criza economica, fiindca nimic nu-i prea scump cand vine vorba de un asa prieten.

O dovedesc incasarile record ale magazinelor de echipamente sportive. Nici cand isi aleg partenerul de calarie, romanii nu se uita la bani. Investesc in bidivii straini: spanioli, olandezi, frantuzesti sau unguresti si mai putin din hergheliile romanesti. Fiindca vor ce-i mai bun. Iar armasarii nostri au de recuperat in fata strainilor in chestiunea selectiei genetice.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Anca Nastasi, Cosmin Savu, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.