"Romania, te iubesc!": Manastirea Rohia, coltul de rai unde Nicolae Steinhardt a scris "Jurnalul fericirii"

Pro TV | Publicat acum 5 ani 12 zile
Embed:

Este duminica Invierii, ziua in care oamenii au primit vestea ca mai au o sansa, ca dincolo de moarte nu este neant, ci viata vesnica.

Oamenii sunt lumina - Editie Speciala de Paste - Alex Dima

In aceasta zi, suntem chemati cu totii sa primim lumina si sa ne bucuram. Vom cunoaste in acesta seara oameni minunati, unii coborati parca de pe peretii pictati cu sfinit ai bisericilor, oameni gospodari, credinciosi, veseli, plini de viata.

Ne mutam direct in Maramures si pentru inceput intram in casa preasfintitului Iustinian, pastor al crestinilor de zeci de ani. Un calugar de a carui dragoste de oameni si de Dumnezeu au venit si vin sa se umple generatii de credinciosi. La Rohia, manastirea in care episcopul Iustinian s-a calugarit si a trait peste 30 de ani.

Spunem, de regula, ca omul sfinteste locul. Numai ca la Rohia, locul sfinteste omul. Acolo a trait si a murit Nicolae Steinhardt. Il vom cunoaste pe cel care l-a calugarit in ascuns, departe de ochii securistilor. Alex Dima si Mihai Buzduga au intalnit oameni care traiesc profund aceasta veste, iar cand vorbesc despre Dumnezeu o fac cu toata taria si convingerea. Astfel de oameni sunt in manastire, dar si in satele noatre. Libotin este unul dintre ele.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Alex Dima, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.