Romania, te iubesc: O ancheta despre cum activele CFR-ului sunt vandute bucata cu bucata, la preturi de 50 de ori mai mici

Pro TV | Publicat acum 5 ani 18 zile
Embed:

Hotelul Astoria din Gara de Nord, care valora pe piata libera milioane de euro si care a apartinut ceferistilor timp de 56 de ani, a fost vandut in urma unei executari silite cu cateva zeci de mii de euro.

S-a furat trenul cu bani - o ancheta "Romania, te iubesc" realizata de Cosmin Savu

In loc sa aduca bani CFR-ului, cladirea e azi goala avand proprietari privati.

In urma cu trei ani, la Romania, te iubesc, va spuneam pe larg cum a pierdut statul aceasta avere prin inginerii financiare de neimaginat. Astazi ministrii se acuza unii pe altii, anchetele DNA stagneaza, iar noi platim toate pagube in fiecare zi.

Societatea Feroviara de Turism, care aduna cele mai importante active ale CFR, a strans si datorii istorice ce au atras executii silite pe banda rulanta. Terenuri si imobile valoroase au fost vandute chiar si de 50 de ori mai ieftin decat pretul evaluarii.

Chiar si singurul tren sanitar din Europa a fost taiat si vandut la fier vechi bucatica cu bucatica. Asta in vreme ce statul a pierdut milioane de euro.

Strainii se bat sa puna mana pe trenurile de epoca ale Romaniei, in timp ce la noi garniturile sunt date la fier vechi sau lasate in paragina. Si nu doar de trenuri ne batem joc, dar si de hoteluri si vile aflate in patrimoniul statului. La Sighisoara, Eforie Nord sau Vatra Dornei, imobile ce ar putea aduce bani statului roman zac in paragina. Sau sunt pe punctul de a fi executate silit in contul unor datorii acumulate de managerii care ar trebui sa le faca profitabile.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Cosmin Savu, Romania, te iubesc,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.