Coroziunea paste industria cuprului din Romania

Pro TV | Publicat acum 4 ani 4 luni
Cosmin Savu despre industria cuprului

Romania este tara cu cele mai mari resurse de cupru exploatabil din Europa, dar este incapabila sa profite de asta.

Duminică, 2 iunie, la "Romania, te iubesc!", corespondentul Stirilor ProTv Cosmin Savu prezinta o ancheta in care arata ce a mai ramas din industria cuprului din Romania si cine sunt profitorii si vinovatii pentru acest dezastru national. "Am incercat sa refac drumul cuprului in Romania si am fost socat sa vad paienjenisul de interese din jurul acestui metal. Avem bogatii de care ne batem joc, ni le-am dat pe mana unor oameni care s-au gandit numai la imbogatire facila, iar politicienii romani le-au fost complici", marturiseste Cosmin.

Ancheta merge de la Zlatna pana la Baia Mare, din Abrud pana la Moldova Noua, intr-un demers jurnalistic care vrea sa surprinda radiografia prapadului facut de oameni care si-au urmarit doar propriul interes.

"Privatizari ciudate, asocieri cu investitori neseriosi, materii prime care imbogatesc pe altii. Cum ne-am batut joc de o resursa extrem de cautata in lume, duminica, la "Romania, te iubesc!", intr-o poveste cu spioni, escroci internationali, masoni corupti si politicieni necinstiti", dezvaluie corespondentul Stirilor ProTv.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: industria cuprului, Cosmin Savu, anchete,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.