Cum s-au ocupat autoritatile de problema cainilor maidanezi. Aproape un milion de euro, aruncati pe adaposturi fara folos

Pro TV | Publicat acum 4 ani 18 zile
Embed:

Fonduri uriase, risipite pentru adaposturi care nu-si dovedesc utilitatea, autoritati care nu isi mai asuma investitii ineficiente si reprezentanti ai unor fundatii care vorbesc mai mult despre cheltuieli de personal nu si pentru ingrijirea animalelor.

Emisiunea poate fi urmarita pe ProTv News

Emisiunea "Romania, te Iubesc" debuteaza duminica, 29 septembrie 2013, cu un nou sezon, iar prima editie este dedicata problemei cainilor fara stapan.

Descoperim, impreuna, maidanezi "de milioane", in numele carora responsabilii din sistem risipiesc bugete consistente.

A trecut aproape o luna de cand un copil a cazut victima maidanezilor. Cazul a facut valva in toata Romania - a fost votata o lege, au urmat marsuri de protest pro si contra uciderii cainilor. In tot acest zgomot, s-a pierdut insa esentialul: CINE SE FACE VINOVAT? CUM POATE FI EVITATA O ALTA TRAGEDIE? CUM PUTEM REZOLVA PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN?

In numele maidanezilor, autoritatile au alocat fonduri generoase - banii au mers catre investitii ineficiente.

Mergem in sectorul 2, locul in care cainii au ucis un copil. Vedeti cat de eficiente sunt cele 2 adaposturi, pe care edilii de la sector le-au amenajat si acum nici macar nu le mai recunosc si nu si le asuma. Investitia totala ajunge la aproape un milion de euro, in doua comune in Ilfov si Dambovita.

Autoritatile din comunele respective spun ca amenajarile sunt ilegale.

Primaria sectorului 2 are in subordine un centru veterinar teritorial. Directoarea acestuia a fost somata sa dea explicatii pentru investitiile neautorizate in comunele din afara capitalei.

Primaria capitalei este singura autoritate abilitata in Bucuresti in problema maidanezilor. Edilii s-au tot plans in fiecare an ca nu au suficiente spatii pentru a strange cainii. La "Romania, te iubesc" va prezentam cum arata sediul oficial al ASPA, autoritatea din primarie care strange caini.

Sunt aproape 5000 de metri patrati de teren si 900 de mp de cladiri de unde ar trebui sa fie condusa o institutie moderna, care sa poata aduna cainii fara stapan. La adresa insa, functioneaza o firma de transport international de marfuri.

Duminica vedeti si pe ce au cheltuit an de an fondurile din donatii asociatiile de protectie a animalelor, dar si modul aberant in care autoritatile municipale au colaborat cu ONG-urile.

Pe larg despre problema cainilor maidanezi de milioane, duminica, 29 septembrie 2013, de la ora 18.00, la "Romania, Te Iubesc".

Sursa: Pro TV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.