Marea defrisare 4. Lantul coruptiei: angajatii platesc sefilor cotizatii, iar spaga merge mai departe la directori

Pro TV | Publicat acum 3 ani 8 luni
Embed:

Un atentat la adresa aerului curat si a mediului sanatos se intampla in Romania de mai bine de 20 de ani: 3 hectare de padure s-au taiat ilegal in fiecare ora!!! Munti intregi au ramas decopertati.

Totul s-a intamplat cu acordul politicienilor, silvicultorilor, politistilor si al tuturor celor care ar fi trebuit sa intervina. Pana acum, nici unul din cei care au devastat munti intregi nu a fost pedepsit.

La "Romania, te iubesc" am aratat de-a lungul timpul jaful care se petrece in padure, cine sunt cei care taie si am oferit si solutii. Dupa difuzarea materialelor s-au facut controale, s-au luat masuri, dar, din pacate, in padure inca se taie ilegal.

Noi nu renuntam. Vom arata dezastrul din padure si vom merge peste vinovati. Vom cere politicienilor sa schimbe legile, iar silvicultorilor sa isi faca treaba.

In muntii Apuseni un padurar vorbeste despre spagi uriase pentru pastrarea postului. In Romsilva, o institutie a statului, fenomenul mitei e o obisnuinta. Angajatii platesc sefilor cotizatii, iar spaga merge mai departe la directori. Un adevar lant al coruptiei pe care pana acum ceva vreme nimeni l-a deranjat. Totul se intampla cu complicitatea politcienilor si a celor care ar trebui sa controleze jaful din padure.

Teancuri de dosare s-au intocmit de-a lungul timpului despre jaful din paduri. Se stiu locurile de unde se taie, si in mai toate cazurile se cunosc faptasii, se stie cine este implicat. Dar, ramanem in acest stadiu. Nimeni nu este pedepsit. Tocmai de aceea noi vom continua demersul nostru. Vom cere modificare legilor si mai ales aplicarea lor.

Ii vom arata pe care se fac vinovati pentru miile de hectare de padure rase de pe fata pamantului!

Sursa: Pro TV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.