Marea defrisare 5. Politicienii si angajatii institutiilor statului sunt direct implicati in jaful din padurile Romaniei

Pro TV | Publicat acum 3 ani 8 luni
Embed:

De ani de zile ne batem joc de padurile nostre. 3 hectare pe ora au fost rase in mod ilegal in ultimii 20 si ceva de ani.

De ani de zile ne batem joc de padurile nostre. 3 hectare pe ora au fost rase in mod ilegal in ultimii 20 si ceva de ani. Se intampla asta pentru ca o parte a silvicultorilor sunt mana in mana cu unii politisti, procurori si politicieni. O hora care distruge padurea, face bani grei si nu pedepseste pe nimeni. De-a lungul timpului am aratat locurile de unde se taie, cine sunt vinovatii si am oferit solutii.

Acum, la propunerea noastra, in Parlament se afla un proiect care, daca va fi votat, va pedepsi furtul masiv din padure ca atentat la siguranta nationala. Si venim cu noi dovezi ale dezastrului.

Mare parte din lemnul care se taie din Romania pleaca la export. Iar cifrele sunt incredibile. Peste 17 milioane de metri cubi s-au taiat anul trecut legal, iar dintre acestea aproape 10 milioane din padurile statului. Nimeni nu stie pana acum cat s-a taiat ilegal in 2012. Asta pentru ca silvicultorii nu vor sa afle aceste informatii.

Padurile statului sunt administrate de Regia Nationala a Padurilor - un adevarat stat in stat - care isi protejeaza angajatii corupti, si care de-a lungul vremurilor a cheltuit sume colosale pe nimic. Bani facuti din vanzarea padurilor. Avem un minister al padurilor, avem politie, Directie Nationala Anticoruptie, inspectori silvici si multe alte institutii, dar si politicieni. Un intreg aparat care ar trebui sa isi faca treaba si sa pazeasca padurile.

Din pacate, politicienii si oamenii care conduc si muncesc in aceste institutii sunt direct implicati in jaful din padure. Noi semnalam dezastrul, se fac dosare penale, anchete in timp ce munti intregi raman fara padure si nimeni nu nu este pedepsit.
Asta pentru ca cei care taie sunt protejati de politicieni, politisti si procurori.
 

Sursa: Pro TV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.