Mostenirea lui Brancusi, la "Romania, te iubesc!"

Pro TV | Publicat acum 4 ani 4 luni
Brancusi la Tg Jiu

137 de ani au trecut de la moartea lui Brancusi, omul care a semnat practic certificatul de nastere al sculpturii moderne. Autoritatile romane au inceput un demers fara precent: vor sa repatrieze osemintele artistului din cimitirul Montparnasse.

Duminica, 19 mai, de la ora 18:00, intr-o noua editie a emisiunii de anchete jurnalistice "Romania, te iubesc!", corespondentul Stirilor ProTv Paul Angelescu arata cum au inteles romanii sa pretuiasca mostenirea marelui artist Constantin Brancusi.

Uitata de autoritati, casa de la Hobita mai are putin si se prabuseste, iar Targu Jiu nu atrage turisti desi acolo se afla celebrele opere Coloana infinitului, Masa tacerii si Poarta sarutului.

Mai mult decat atat, in timp ce, la New York, Brancusi este prezentat ca un sculptor francez de origine romana, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie nu reuseste sa lamureasca daca Brancusi a murit cu cetatenie romana sau nu.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Constantin Brancusi, repatriere, Paul Angelescu,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.