Duminica la "Romania, te iubesc!": 195 de spitale au risipit 200 milioane de euro in 2012

Pro TV | Publicat acum 4 ani 5 luni
Rares Nastase

Risipa pare a fi diagnosticul in ceea ce priveste unele spitale din Romania, iar abuzurile in serviciu, contractele preferentiale, managementul defectuos si proiectele inutile, schema preferata de tratament.

Duminica, 12 mai, de la 18:00, intr-o noua editie a emisiunii "Romania, te iubesc!", Rares Nastase trateaza telespectatorii ProTv cu o ancheta desfasurata in mai multe spitale din Romania, pentru a prezenta paradoxul care face legea in ele.

„Aceleasi spitale in care medicii se plang ca nu au fonduri pentru medicamente si sisteaza operatiile au si investitii care zac. Exista, de asemenea, spitale in care nu exista aparatura necesara investigatiilor si spitale unde aparatura scumpa zace nefolosita, spitale in care pacientii sunt trimisi sa cumpere medicamente si spitale care achizitioneaza stocuri uriase de medicamente in prag de expirare, un favor pentru marii importatori”, dezvaluie corespondentul Stirilor ProTv Rares Nastase.

Cifrele nu sunt doar ingrijoratoare, ci au si multe zerouri in coada. Potrivit Curtii de Conturi, numai in 2012 195 de spitale au risipit 200.000.000 de euro. „Inventarul a scos la iveala 400 de echipamente performante, de peste 4.000.000 de euro, care zac si se umplu de praf. Cu acesti bani ar putea fi acoperit necesarul de medicamente pe un an in cel putin cinci spitale municipale”, declara Rares.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: spitale, Rares Nastase, ancheta,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.