O sculptura de zeci de milioane de euro, atribuita lui Brancusi, asteapta sa primeasca verdictul: original sau fals

StirilePROTV | Publicat acum 4 ani 5 luni
Brancusi

Corespondentul Stirilor ProTv Paul Angelescu prezinta duminica, de la 18:00, la "Romania, te iubesc!", o ancheta cu greutate: de mai bine de patru luni o sculptura din bronz, atribuita lui Constantin Brancusi, se afla in custodia Politiei Capitalei.

Autoritatile romane incearca sa vada daca au de-a face cu un fals sau un original, deocamdata fara succes. Miza este uriasa: daca lucrarea este un original, valoarea ei poate urca la zeci de milioane de euro”, declara Paul.

In ultimii zece ani, sculptura a trecut prin nu mai puţin de patru tari, dar si prin mainile celor mai reputati experti ai operei lui Brancusi la nivel mondial.

Duminica aflati povestea incredibila a sculpturilor lui Brancusi, vedeti cat de pregatite sunt autoritatile romane sa gestioneze situatii legate de opera sculptorului, dar si ce au zis cei mai mari experti despre bronzul din seiful Politiei”, promite corespondentul Stirilor ProTv.
 

Sursa: StirilePROTV
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.