"Romania, te iubesc!": Raiul braconierilor de fosile. Cum au ajuns hotii romani sa vanda istorie

Pro TV | Publicat acum 5 ani 27 zile
Embed:

Romania isi lasa comorile la discretia hotilor. Abandonate in pesteri, descoperirile istorice sunt traficate catre colectionarii din Occident.

PE URMELE HOTILOR DE OASE – Rares Nastase

In tot acest timp, ani la rand, autoritatile ridica din umeri si dau vina pe lege. Intram in adancul Pamantului, pe drumul braconierilor de oase, si aducem la lumina descoperiri care in Occident ar face furori. La noi sunt la discretia braconierilor. Este incredibil: speologii tin secrete descoperirile lor pentru a-i tine departe pe hoti. Rares Nastase si Sergiu Matei au avut sansa sa vada dovezi din vremea omului preistoric, desene vechi de 35.000 de ani, dar si vestigii umane din vremea tracilor, care vorbesc despre ritualurile acelor vremuri. Sunt comori pe care statul roman e incapabil sa le conserve si sa le arate lumii intregi.

SPERANTE CONGELATE – Paula Herlo

Febra recoltarii de celule stem a cuprins zeci de mii de romani care platesc sume imense pentru a-si proteja copilul de o serie de boli grave. Uneori, informatiile pe care le primesc sunt false sau incomplete.

Agentii firmelor de recoltare isi disputa o piata a carei cifra de afaceri a ajuns anul trecut la aproape 20 de milioane de euro. De aceea, unii vand clientilor iluzii si doar cine se documenteaza cu atentie afla ca celulele stem vindeca o serie restransa de boli, in special cele hematologice.


 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Romania, te iubesc, Rares Nastase, Paula Herlo,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.