Alex Dima iti prezinta comoara romaneasca lasata de izbeliste
Pro TV | acum 4 ani 11 luni
Embed:

O investigatie de proportii va fi subiectul primei editii "Romania, te iubesc" din 30 septembrie incepand cu ora 18:00.

 

Corespondentul Stirilor ProTV Alex Dima da mai multe detalii despre subiectul pentru care a muncit cateva luni bune si cu ajutorul caruia vrea sa prezinte Romania asa cum este:

"Am copilarit la tara. Ma doare sa vad cum hectare intregi, mii de hectare de pamant sunt ori abandonate, ori lucrate aiurea. Avem 9,4 milioane de hectare de teren arabil. O comoara. Altii fac eforturi uriase sa faca agricultura in desert iar noi ne batem joc. Anul acesta am irigat doar pe 1,2 la suta din toata suprafata agricola. Ne-am distrus sistemul de irigatii cu o inconstienta naucitoare.

60616258Alex Dima si comoara romaneasca lasata de izbeliste,in prima editie
60615192Alex Dima si comoara romaneasca lasata de izbeliste,in prima editie

Am incercat sa fac o radiografie a sistemului de irigatii in principal, de la oamenii care muncesc si fac milioane de euro pana la agricultorul care bate pamantul cu sapa fara nici un spor. Cu autoritati incompetente, partase la furt (si demonstram lucrul acesta!), cu situatii din alte tari si solutii care ar putea sa ne salveze.

M-a marcat lipsa de organizare a agricultorului roman. De ani de zile ne incapatanam sa ne muncim pamantul pe fasii, pe bucatele, fara nici o gandire sau logica. 65 la suta din terenul agricol este in aceasta situatie. M-a marcat foarte mult si suferinta oamenilor pe care i-am gasit in iarna sub zapada iar acum, cand m-am intors la ei, erau parjoliti de seceta. Parca ar trai sub un blestem. In plus, incredibil, dar inca mai exista ce sa se fure sau sa se distruga. Am gasit hoti la lucru, mana in mana cu sefii irigatiilor si politistii".

Subiectul primei editii "Romania, te iubesc" a fost deja apreciat de aproape 700 de fani ai emisiunii, pe facebook.com/Romaniateiubesc.

Spune si tu mai jos ce parere ai despre agricultura din Romania in 2012.

Sursa: Pro TV

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.