Inventia unei romance depisteaza cancerul in doar 6 minute

Pro TV | Publicat acum 5 ani 5 luni
Embed:

Cancerul ar putea fi depistat in 6 minute dintr-o simpla proba de sange. Inventia unei romance ar putea schimba soarta oamenirii, desigur, daca aparatul ei va fi omologat si va putea fi gasit in farmacii.

Un grup de cercetatori romani e pe cale sa revolutioneze lumea medicala, aducand in atentie un nou tip de celule despre care se crede, in acest moment, ca in tandem cu celulele stem, au capacitatea de a regenera testurui sau organe.

Anuntata in 2010, descoperirea face furori deja in intreaga lume, in vreme ce la noi cercetatorii sunt nevoiti sa se autofinanteze, pentru ca autoritatile nu dau doi bani pe munca lor.

Descoperirea e incredibila daca ne gandim ca multi dintre cei afectati de infarct mai sunt salvati doar de un transplant de inima.

Strainii au inteles importanta acestei descoperiri si au venit la Bucuresti. Cercetatorii chinezi, care investesc milioane de euro in cercetarea privind regenerarea celulara i-au invitat pe romani sa li se alature in laborator, pentru a crea impreuna tesut cardiac artificial.

In materialul "Romania, te iubesc!" aflati informatii pe larg despre bolile pe care le vindeca aceasta descoperire, dezinteresul manifestat de autoritatile romane si o cunoasteti pe cea care a inventat un senzor cu care se poate depista cancerul in timp record.

Cand aparatul se va vinde pe scara larga, noi toti vom putea sa stim din timp daca suntem expusi sau nu riscului de a dezvolta o tumora canceroasa.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: cancer, Romania te iubesc, Paula Herlo, sanatate,
Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.