Romania, te iubesc: Institutul Cantacuzino, ingropat de virusii hotiei si incompetentei
Pro TV | acum 5 ani 5 luni
Embed:

Institutul Cantacuzino, singurul din Romania care producea vaccinuri pentru protejarea sanatatii a milioane de oameni, este in pragul falimentului.

 

Management defectuos, interese imobiliare sau presiuni din partea unei piete extrem de dure, prostie si rea-vointa, toate acestea au fost cauzele unui dezastru anuntat de ani de zile.

Duminica, la "Romania. te iubesc!", veti vedea cum dreptul la sanatate al romanilor este pus sub semnul intrebarii.

Ultimii ani din lunga tranzitie romaneasca i-au fost fatali Institutului Cantacuzino. Virusii dezinteresului, ai hotiei si ai incompetentei au afectat activitatea celui mai important institut de cercetare in domeniul vaccinurilor din Estul Europei. Prin portile de la Cantacuzino au iesit milioane de fiole, dar acum institutul nu mai produce nimic.

Fostii ministri dau din umeri, in timp ce dezastrul de la Cantacuzino este inevitabil.

Zeci de generatii de romani au fost vaccinate cu produsele de la Cantacuzino. Acum, in cazul unei epidemii sau pandemii, suntem la mana companiilor straine. Rolul strategic pe care il detinea Institutul Cantacuzino a fost depasit de interesele economice.

Actualul ministru, Vasile Cepoi, este constient de haosul de la Cantacuzino. Recunoaste ca avem acolo un punct sensibil pe care l-a adus in discutie inca de cand era secretar de stat.

Autorizatii retrase, linii de productie inchise sau lasate in conservare formeaza acum tabloul dezastrului de la Institutul Cantacuzino. Il vedeti duminica, de la ora 18:00, la "Romania te iubesc"!

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Institutul Cantacuzino, Romania te iubesc,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.