Romania, te iubesc: in tara noastra, materialul radioactiv poate ajunge pe mana oricui
Pro TV | acum 5 ani 10 luni
Embed:

Dispare minereu de uraniu, autoritatile ne linistesc, dispar schite si proiecte secrete, retete pentru fabricarea de arme nucleare, iar aceleasi autoritati le catalogheaza drept incidentele neimportante.

 

Duminica, la "Romania, te iubesc", va dezvaluim ce se intampla in acest domeniu ultra-secret. Si tot atunci puteti sa urmariti marturii socante sub protectia anonimatului, facute de angajati ai statului care pentru prima data confirma o situatie alarmanta, desi la mijloc e chiar siguranta nationala.

Suntem in atentia intregii Europe, dupa ce o comisie de control a Uniunii a descoperit ca in tara noastra materialul radioactiv poate ajunge in mana oricui si-l doreste. Specialisti din sistem vin cu marturisiri dezarmante.

Disparitia uraniului in Romania pare un fenomen scapat de sub control.  Duminica la "Romania, te iubesc" veti vedea ce dovezi aduc angajatii din Comisia Nationala de Control a Activitatilor Nucleare: niste anchete facute departe de ochii opiniei publice.

In muntii Apuseni sunt zeci de foste exploatari miniere de uraniu. In ele poate intra orice strain, dupa ce au fost scoase de sub controlul oficial al statului.

Aceste galerii sunt exact pe locul unde in anii '50 rusii exploatau uraniul pretios de pe teritoriul Romaniei.

Maine, de la ora 18.00, intrati in culisele unui domeniu sensibil, protejat de legi si secrete de stat dar care ascunde vulnerabilitati si mai ales haos. Totul pe larg, in emisiunea "Romania, te iubesc".

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: Romania te iubesc, uraniu,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.