Manastirea Negru Voda, din Campulung Muscel. Are unul dintre cele mai inalte turnuri de clopotnita din Romania - 35 de metri
Pro TV | acum 4 ani 5 luni
Embed:

Alex Dima a mers in Campulung Muscel, la Manastirea Negru Voda, unde sunt moastele Sfantului Ionaiche, despre care staretul locului spune ca fac minuni.

 

Lacasul de cult are unul dintre cele mai inalte turnuri de clopotnita din Romania - 35 de metri, care, in plus, nu a fost daramat niciodata.

La intrare se gaseste si un bazorelief cu o vechime de 2.000 de ani, potrivit istoricilor, reprezentand o combinatie intre lup si caprioara.

Constructia a fost inceputa de Basarab I, insa cel care a terminat constructia a fost fiul sau, Alexandru Basarab, are este si inmormantat in Manastirea Negru Voda.

Oamenii sunt lumina, duminica, in ziua de Inviere, la "Romania, te iubesc". Ii vom cunoaste atunci pe cei care traiesc alaturi de Dumnezeu, calugari coborati parca de pe peretii bisericilor si povesti de viata tulburatoare.

Sursa: Pro TV

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.