Romania, anul 2006, cod portocaliu de canicula. Localnicii din sudul tarii s-au refugiat in carciumi. Faceti cunostinta cu domnul Capone
Pro TV | acum 3 ani 7 luni
Embed:

In sudul tarii a fost parjol: peste 40 de grade. Localnicii s-au refugiat pe unde au gasit un locsor cu umbra, de preferinta.. prin carciumi. Unii si-au incins creierul inventand dispozitive care anunta daca si cand scapam de canicula.

 

Altii, au facut ce fac romanii mai bine: au compus un cantec de jale.

44 de grade plus in cumuna Clejani, judetul Giurgiu. Domnul Iulian, zis Capone, respecta cum poate mai bine codul portocaliu.

Domnul Capone: "Sudul tarii e portocaliu. Si ce inseamna asta? Ca trebuie sa bem cat mai multa bere rece.. Good, good, cat de rece..."

Se vede treaba ca domnul Capone stie sa se protejeze de arsita solara: "In caz de canicula, cine are bere, bea, cine nu, nu e obligat.'

Pe domnul Capone l-am gasit la intrarea in sat, la sursa de bere, ascultand un mesaj al Bisericii la boxa atarnata pe perete: "Pentru ca daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati spune muntelui ridica-te si te arunca in mare...'

Dintr-o data, domnului Capone ii vine o idee: ce-ar fi sa sondeze putin opinia satenilor despre canicula? Prima oprire, strada lautarilor.

Versurile sunt extraordinare: "E caldura, e caldura, imi clantane dintii-n gura. E caldura, ma sufoc. Ca eu n-am avut noroc."

Lasam strada lautarilor fierband in sunet de acordeon
si ne indreptam catre gospodaria lui Dorel pentru a vedea cate grade are in beci.

Racoriti, ne mutam pe alta strada, unde domnul Capone stie ca se sta la umbra. La final, ghidul nostru intelege ca suntem interesati de conditiile atmosferice si gaseste rezolvare: cuscrul sau stie daca ploua sau nu.

Domnul Slaninoiu: "Un bec care l-am gaurit, pui apa in el. Cand presiune atmosferica scade, becul pica, ploua... pica pe gauricea asta, curge apa, pic, pic..."

Nu-i asa ca sunteti curiosi daca scapam de canicula?

Domnul Slaninoiu: "A da, curge, pica, curge? Vine ploaia? Da. Scapam? Da."

Dispozitivul domnului Slaninoiu, format dintr-o sarma si un bec cu apa, picura. Asta inseamna ca vin ploile. Adio canicula, adio cod portocaliu.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: canicula, Alex Dima, Romania te iubesc, Capone, Slaninoiu,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.