19Alarmant: un roman din patru sufera de obezitate
Pro TV | acum 7 ani 3 luni
Obeze

Un om obisnuit are nevoie cam de 2500 de calorii ca sa functioneze normal. Ca sa scape de surplusul de greutate, un obez ar trebui sa reduca numarul lor si sa ajunga la 1500 de calorii pe zi.

 

Prea putini sunt insa cei care stiu sa-si faca un calcul al necesitatilor energetice, si mai ales sa apeleze la medici specialisti care sa-i indrume spre o viata sanatoasa. In final insa, doar ambitia si dorinta ferma de a se schimba ii poate salva.

Chiar nu ne trebuia si problema asta dar totusi o avem: un roman din patru sufera de obezitate, iar tara noastra se afla pe locul trei in Europa in clasamentul supraponderalilor.

30 % dintre romance si 20% dintre romani sunt obezi, potrivit statisticilor Institutului de Endocrinologie " C.I Parhon".

Inainte de 1989, comunistii ne-au pus fortat la dieta si stateam la coada pentru o pereche de picioare de porc. Apoi, libertatea ne-a transformat intr-o societate de consum de hiper succes, iar mamaliga a explodat intr-o feerie de shaormerii si fast-food-uri.

Pentru romani, "papica", mancarica si caldurica au fost de multe ori un adevarat leagan al civilizatiei. Astazi, pentru multi implinirea vietii se reduce la mancare multa, ieftina si proasta. Rezultatul?

Pe locul trei in Europa suntem si la obezitate infantila - ca dovada ca nici de copiii nostri nu stim sa avem grija. La cinci ani si jumatare, un copil pe nume Gigel cantareste aproape 46 de kilograme. Mama lui lucreaza intr-o cofetarie, asa ca baiatul a fost mereu rasfatat. I-a luat mamica lui chiar si lant de aur.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: obezitate, boli, romani,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.