Militarie cu zambetul pe buze. Rares Nastase ne arata cine sunt "soldatii de weekend" din Romania, oameni in toata firea care se joaca de-a armata
Pro TV | acum 4 ani 7 luni
Embed:

Sunt sute de zone de razboi in toata tara, dar victimele au intotdeauna zambetul pe buze. Nu sunt trupe de gherila, nici grupari paramilitare, desi se imbraca si se misca la fel.

 

Nu este Irak, nici Afganistan ori vreo tara africana. E Romania, iar cei mai multi dintre protagonistii acestor scene nu au facut armata. Se misca insa mai bine decat eroii filmelor de razboi. Oameni in toata firea, joaca si se joaca dupa scenarii alerte si zgomotoase.

Departe de tumultul societatii se dezvolta o comunitate aparte - cu iscoade, superiori, strategi si pioni de sacrificiu. Au arme cu un aspect foarte realist si lasa impresia unor mercenari profesionisti. E militarie, nu si armata.

Instructia si razboiul se duc cu zambetul pe buze. Transportoare blindate, trai spartan si jocul "Pac-Pac" din copilarie, ajuns pe steroizi. Necunoscatatorii il numesc doar airsoft - un sport nou, dar pentru ei e o viata paralela, in care isi dezvolta o alta personalitate. Vorbim de oameni care pana nu demult urau stagiul militar pentru ca era obligatoriu si il asociau numai cu umilinta. Astazi sunt organizati intr-o disciplina de fier si isi petrec timpul liber la descinderi cu arma la ochi, in bocanci si uniforma.

Avem in Romania un urias potential neexploatat. Dezvoltam la scara nationala o pasiune pentru viata militara dar domeniul e mult prea putin speculat. Copii mari, cu pusti la ochi mimeaza razboaie la sfarsit de saptamana.

Trendul e si mai dezvoltat in strainatate de unde pot veni si mai multi impatimiti. Avem locuri ideale pentru airsoft, nu si conditii de cazare.

Avem soldati de weekend printre daramaturi, cand am putea avea o invazie de turisti in cautarea militariei cu zambetul pe buze...

Informatii de culise despre materialele celui mai nou sezon de anchete, investigatii si reportaje « Romania, te iubesc! » se gasesc pe Facebook.com/RoTeIubesc

Sursa: Pro TV

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.