Duminica, la "Romania, te iubesc!", afla cum raman romanii fara paduri
Pro TV | acum 6 ani 7 luni
Alex Dima
  • Alex Dima
  • Alex Dima
  • Alex Dima
  • Alex Dima
-->

Doua hectare/ora. Acesta este ritmul in care s-au taiat padurile in Romania ultimilor 20 de an. Statisticile arata ca Romania ocupa ultimul loc in Europa in ceea ce priveste padurile.

 

Stiri pe acelasi subiect

Cei care taie n-au nici un Dumnezeu, iar pentru ei legea nu conteaza. De-a lungul anilor, politicienii au dat legi proaste, din incompetenta sau din interes, poate. Iar rezultatele se vad acum pe teren. In ultimii ani, s-au taiat sute de mii de hectare de padure la ras. Autoritatile nici macar nu stiu cata padure este neadministrata in acest moment. Intre 3 - 500 000 de hectare de padure. Pe aceste suprafete, padurea nu mai exista.Alex Dima

Asta nu este insa de mirare, avand in vedere ritmul alarmant in care padurile au fost rase de pe suprafata pamantului – nu mai putin de doua hectare pe ora, timp de 20 de ani.

Duminica, 27 februarie, cand la Pro Tv debuteaza de la ora 18:00 cel de-al saselea sezon al emisiunii "Romania, te iubesc!", Alex Dima aduce in fata telespectatorilor o ancheta impresionanta despre situatia dezastruoasa a padurilor din tara noastra.

Ancheta pe care corespondentul Pro Tv o va prezenta pe 27 februarie scoate la iveala faptul ca padurile sunt taiate cu inconstienta in continuare, fara sa se tina seama de reguli, legi sau de faptul ca Romania ramane fara o sursa importanta de oxigen. Telespectatorii vor putea vedea cum, la Vlahita (Harghita), de exemplu, timp de 10 zile politia, jandarmii si silvicultorii au inconjurat orasul, dar n-a fost prins nici macar un om in padure. De indata ce au plecat, insa, echipa de la "Romania, te iubesc!" a surprins hotii de lemne.

„Asta este o dovada ca nu se vrea ca hotii sa fie prinsi”, este de parere Alex. „La Bilbor, abia dupa trei zile am gasit un politist caruia sa-i reclamam un furt. Au mai durat ore pana cand politia a facut rost de un padurar, care sa ne insoteasca pe teren. Cand am ajuns la fata locului, lemnele erau de mult scoase din zona”, a dezvaluit reporterul.

Cum reactioneaza cei care ar trebui sa raspunda de ceea ce se intampla in paduri, situatii halucinante si paduri macelarite, duminica, 27 februarie, de la 18:00, in prima editie din acest sezon "Romania, te iubesc!".
 

Sursa: Pro TV
  • Alex Dima
  • Alex Dima
  • Alex Dima
  • Alex Dima
Citeste mai multe despre: paduri, dezpaduriri, Romania te iubesc,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.