IMAGINI SOCANTE! John of God, speranta celor care cred in miracole
Pro TV | acum 8 ani 6 luni
Embed:
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
-->

Medicina moderna i-a nenorocit copilul! Acum cauta un miracol. A calatorit o jumatate de lume, pana in Brazilia, la John of God, omul despre care multi spun ca ar face sute de minuni zilnic.

 

A platit o gramada de bani si s-a rugat pana i s-au uscat lacrimile, doar ca sa-si salveze fetita. Este povestea tulburatoare a unei tinere din Buzau, care si-a dus copilul in Brazilia, la John of God.

Cea mica s-a nascut in Spania si, in urma unor erori medicale grave, nu vede si risca sa ramana toata viata in carucior. Mama ei refuza sa creada in verdictul doctorilor si a pornit in aceasta aventura riscanta, sperand ca o sa isi vada copila vindecata. E greu de spus care este totusi adevarul.

Cand a plecat spre Brazilia, Georgiana Stefan stia despre Joao de Deus doar ce-i spusesera altii: ca e un om posedat de spiritele unor sfinti, care face minuni. Si asta e tot ce voia sa stie, pentru ca fetita ei avea nevoie de un miracol. Alexandrei nu i s-au dat niciodata pana acum sanse de vindecare.

Mama ei a facut rost de bani si a plecat spre Abadiania, impreuna cu alti romani, oameni pe care nu i-a vazut niciodata, dar de care era legata printr-o speranta comuna: aceea ca omul la care merg ii va face bine.

In Casa de Dom Inacio, centrul brazilian in care poate fi intalnit John of God, cozile sunt lungi, dar asteptarea nu pare sa oboseasca sau sa enerveze pe nimeni. Oamenii nu se inghesuie, nu se calca in picioare, nu devin necivilizati. Dimpotriva, par uniti in astepare, sunt comunicativi si deschisi.

In sala domneste o atmosfera calma si pe fiecare fata se citeste optimismul insuflat oamenilor si de increderea absoluta pe care o au in Joao de Deus, dar si de rugaciunile rostite permanent, la microfon, de voluntari ai casei. E prima constatare socanta pe care o poate face orice observator rece: ca desi toti sunt bolnavi, aproape nici un chip nu e inecat in suferinta. Au venit aici manati de speranta, asa ca nimeni nu indrazneste sa-si piarda increderea.

Probabil ca, spun medicii, nu puterile supranaturale ale mediumului, ci aceasta convingere a oamenilor ca sunt in fata unor miracole explica vindecarile din Abadiania.

Dupa ce interventiile de pe scena s-au incheiat, Georgiana, fetita ei si restul grupului de romani se indreapta spre sala in care mediumul scrie retete pe baza pe plante si decide cine trebuie operat, cine poate sa plece inapoi acasa, cine va trebui sa mai vina la el si de cate ori. Extenuata de drum, impresionata de tot ce a vazut pana acum, emotionata de prima intalnire cu omul in care si-a pus toata speranta, Georgiana Stefan izbucneste in plans. Micuta a simtit si ea ceva, spune Georgiana.

Speranta ei e in ziua de maine, cand are loc prima operatie. Joao de Deus nu face operatii vizibile decat pe oameni care au implinit 18 ani, asa ca micuta Alexandra va intra in asa-zisa operatie spirituala. De fapt, o meditatie in grup, intr-o sala special destinata acestui tip de interventii.

In zona Abadiania, credinta in medium e atat de mare, incat oamenii isi aduc inclusiv rudele aflate in coma, in speranta ca se vor intoarce la viata. Georgiana si-a pus intreaga credinta in Dumnezeu in interventia de a doua zi si pana si medicii par sa-i inteleaga disperarea.

Georgiana Stefan stie insa ca nu se poate opri la Joao de Deus. Indiferent de efectul pe care mediumul brazilian il va avea asupra Alexandrei, ea va continua sa-si duca fetita la tratamente in tara. Credinta ei cea mai mare esta ca Dumnezeu nu-i va lasa fetita sa sufere o viata intreaga pentru niste erori facute de om.

Urmariti o serie impresionanta de reportaje, despre fapte si minuni la "Romania te iubesc".

Sursa: Pro TV
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
  • Unealta lui Dumnezeu
Citeste mai multe despre: malpraxis, Joao de Deus, John of God, Romania te iubesc,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.