Romania, te iubesc: Romanii, tot mai stransi cu usa creditelor ipotecare
Pro TV | acum 7 ani 11 luni
Embed:
  • Romania, te iubesc
-->

Anca Nastasi prezinta o ancheta despre situatia datornicilor la banci din Romania, in comparatie cu cei din alte state din fostul bloc comunist: Ungaria, Cehia si Polonia.

 

Conform Bancii Mondiale, nu mai putin de 7,4% dintre romani traiesc in saracie lucie, iar ce este si mai grav este faptul ca gradul de saracie este asteptat sa creasca in acest an in mediul urban cu 40%.

Avand in vedere aceste previziuni mai mult decat pesimiste, este de la sine inteles ca cel mai mult vor avea de suferit cei care au credite. Oricat ar parea de greu de crezut, romanii nu sunt cei care o duc cel mai rau din acest punct de vedere.

apartamentRomania, te iubesc: Romanii, tot mai stransi cu usa creditelor ipotecare
casaRomania, te iubesc: Romanii, tot mai stransi cu usa creditelor ipotecare

In timp ce polonezii s-au imprumutat in zloti si dobanzile lor nu au crescut, iar cehii nu s-au inhamat la rate mai mari de 40% din venituri, ungurii s-au imprumutat cu nemiluita si sunt evacuati de banci din casele ipotecate.

Drama traita acum de oamenii care stau cu frica-n san ca vor ramane fara caminul mult visat nu poate fi pusa pe seama unui singur vinovat. Bancile sunt acuzate de lipsa de transparenta, in timp ce clientii, din dorinta de a obtine suma ceruta, au semnat contracte fara sa fie atenti tocmai la clauzele care ii subjuga acum.

Secretul pare a fi insa respectarea unei vechi zicale: aceea de a nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma. Afla cum de a fost posibil ca romanii sa contracteze credite pentru care sa se indatoreze si 70% din salariu si care a fost strategia, buna sau rea, adoptata de Cehia, Ungaria si Polonia.

Sursa: Pro TV
  • Romania, te iubesc
Citeste mai multe despre: Romania te iubesc,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.