Romanii, tot mai convinsi ca "in vin este adevarul". De ce incepe sa functioneze domeniul viticol
Pro TV | acum 4 ani 10 luni
Embed:

Latinii spuneau 'In vino veritas", iar romanii sunt tot mai convinsi ca ''in vin este adevarul''. Dupa ani de munca, pe o piata dominata de straini, incepe in sfarsit sa functioneze domeniul viticol.

 

Vii cat vezi cu ochii, dealuri desprinse parca din tabloul unui artist.

Duminica, la "Romania te iubesc", Alex Dima merge prin tara in cautarea vinului de calitate. Via si vinul sunt un domeniu care functioneaza.

Pe cand toata lumea deplange soarta agriculturii romanesti, pentru vie si crame s-au accesat toate fondurile europene.

In podgoria Dealul Mare, patru austrieci si un roman au replantat 80 de hectare de vie si au ridicat o crama cu arhitecti din Tirol. O investitie de 9 milioane de euro. Duminica, aflati ce gust are vinul produs aici.

Pe malul marii, langa Olimp, frantuzoaica Anne Marie Rosemberg face vin pe 3 hectare si jumatate si-i invata pe turisti cum sa asocieze vinul cu mancarea. Tot ce se intampla acolo se face manual.

Duminica, Alex Dima intra si in crama guvernatorului BNR, Mugur isarescu, de la Dragasani. ProTV va fi prima echipa de televiziune acceptata pe domeniul celui care raspunde de banii romanilor.

Iar pe Tarnave, vedeti imagini de vis. Dealuri acoperite pe mii de hectare cu vie, plantata in ultimii ani. Castelul de la Cetatea de Balta este simbolul acetor locuri.

Vinul romanesc incepe sa fie descoperit si cautat de turistii straini. La Murfatlar, mii de straini au degustat in acesta vara vinurile locului.

Pe larg despre aceste transfomari, la ''Romania, te iubesc'', emisiune urmarita duminica trecuta, in minutul de aur, de peste trei milioane de telespectatori.

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: vinuri, Alex Dima,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.