Ursul, intre comoara nationala si pacoste. Duminica, la Romania te iubesc, aflati adevarul despre oameni si ursi
Pro TV | acum 4 ani 6 luni
ursi

De la Revolutie si pana in prezent, peste 20 de romani si-au pierdut viata si cel putin 100 au fost raniti in urma confruntarilor cu ursii. Duminica, 3 martie, de la 18:00, o noua ancheta marca Stirile ProTv.

 

Vrand-nevrand, omul este cel care a provocat animalul si, implicit, atacul. „Conflictele dintre om si urs sunt de cand lumea, dar s-au intetit in anii ’90, cand proprietarii de restaurante si pensiuni s-au apucat sa ademeneasca ursii cu mancare, ca sa-i foloseasca drept atractie turistica”, declara corespondentul Stirilor ProTv Anca Nastasi.

ursi, Anca Nastasi 2

Romania nu este doar tara din Uniunea Europeana cu cei mai multi ursi, ci si cea in care au loc cele mai multe conflicte dintre aceasta specie si om.

In prezent, ONG-urile estimeaza ca pe teritoriul nostru mai mormaie doar 3000 de ursi, in timp ce un studiu al Ministerului Mediului, bazat pe un calcul riguros al cercetatorilor, releva ca sunt intre 5600 si 6300 de ursi.

ursi, Anca Nastasi

„Incercam sa intelegem ce efect are civilizatia asupra salbaticiei si care vor fi consecintele in viitor”, spune corespondentul Stirilor ProTv Anca Nastasi.

ursi, Anca Nastasi 3

Duminica, 3 martie, de la 18:00, intr-o noua editie a emisiunii Romania, te iubesc!, Anca Nastasi conduce telespectatorii ProTv pana in barlogul ursului, intr-un demers jurnalistic in care incearca sa raspunda la urmatoarele intrebari: reprezinta ursii un pericol public? Cine e vinovat pentru accidentele grave care s-au intamplat de la Revolutie incoace? Reuseste Romania sa protejeze ursul? si Cum isi protejeaza exemplarele vest-europenii?

Informatii si imagini cu ursii din Romania gasiti si pe pagina emisiunii de pe Facebook.com.
 

Sursa: Pro TV
Citeste mai multe despre: ursi,

facebook

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe www.rti.stirileprotv.ro acele mesaje/comentarii/opinii care aduc injurii celorlalti vizitatori sau incurajeaza ura de rasa, religie si sex.